Facility Management

Våre løsninger omfatter alle tjenester som er nødvendige for at en bygning eller et anlegg skal fungere optimalt.

Mat & Drikke

Vi tilbyr en komplett serveringstjeneste, hvor smak, sunnhet, variasjon og gode råvarer er satt i system.

Renhold

Vi har fagkompetansen som kreves for å levere renhold i samsvar med dine krav og forventninger. 

Eiendomsservice

Vi har lang erfaring med levering av tjenester til offentlig og privat sektor innen eiendomsmarkedet i Norge.

KONTAKT OSS

Drøftelse – 

0

Discussion – 

0

Trender i kantine 2024: –Det handler om å finne nostalgien i rettene man serverer 

Vi tok en prat med vår konsept- og fagansvarlig for Mat & Drikke, Marius Tilje, om hva han tenker rundt nåtidens trender i matbransjen. 

–Trendene vi ser utvikler seg i matbransjen henger tett sammen med trendene fra de siste årene. Det fokuseres sterkt på bærekraftig mat og plantebaserte produkter, forteller Tilje.

Mattrender er noe som kommer og går. Vi i Insider vet hvor viktig det er å servere mat i kantinene som de ansatte gleder seg til å spise.

–Vi føler med på markedet og holder oss godt oppdaterte gjennom å blant annet være med på PEJ gruppens seminarer, utdyper Tilje.

Kantiner med bærekraft i fokus

–Det er desidert størst fokus på bærekraft i matbransjen generelt. Men i kantiner og i personalrestauranter er det også et økt fokus på plantebaserte måltider, fortsetter han.  

Det har i tillegg den siste tiden vokst frem et økt fokus på hva mange omtaler som “Comfort food”. Med dette menes mat og retter de aller fleste har vokst opp med og er glade i.  

–Det handler om å finne nostalgien i rettene man serverer, og at man kan knytte det opp mot måltidene som serveres i kantinene, forklarer Tilje. 

Men, det er et spørsmål vi må stille oss.  

«Hva kan vi gjøre for å skape noe spennende ut av retter vi allerede kjenner godt?»

–For oss i Insider betyr dette å jobbe mer med råvarer og bruke hele råvaren. Det betyr også å jobbe tettere med våre leverandører, sier Tilje.  

Han forteller at det å kjøpe inn varer som er i sesong, for deretter å sette opp menyer rundt disse er langt mer bærekraftig og foretrukket enn å kjøpe inn langreiste matvarer.  

–Vi jobber blant annet med å se på kortreiste råvarer, og hvordan vi kan utnytte produktene best mulig. Vi arbeider også med teknikker på hvordan vi kan bruke råvarer man ikke ser så ofte i våre kantiner, sier han lurt.  

Konsept- og fagansvarlig for mat og drikke

Marius Tilje kom til oss i Insider for et halvt år siden. På kort tid har han rukket å få på plass flere spennende løsninger som vi gleder oss til å dele med dere der ute.  

Tilje har lang erfaring fra bransjen, og sitter på totalt 14 år med arbeid i matfaget. Han har en master i Design 
innovasjon og teknologi, og et utdannet faglært kokk med erfaring fra blant annet Michelin restaurant.

For tiden arbeider Tilje med utvikling av nye kantinekonsepter. Samtidig kokkelerer han og eksperimenterer med nye og spennende oppskrifter som kan passe inn i våre kantiner rundt om i landet.   

Les gjerne mer om våre kantinetjenester her.

Tags:

Frida Moen

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Flere artikkler