Facility Management

Våre løsninger omfatter alle tjenester som er nødvendige for at en bygning eller et anlegg skal fungere optimalt.

Mat & Drikke

Vi tilbyr en komplett serveringstjeneste, hvor smak, sunnhet, variasjon og gode råvarer er satt i system.

Renhold

Vi har fagkompetansen som kreves for å levere renhold i samsvar med dine krav og forventninger. 

Eiendomsservice

Vi har lang erfaring med levering av tjenester til offentlig og privat sektor innen eiendomsmarkedet i Norge.

KONTAKT OSS

Drøftelse – 

0

Discussion – 

0

Allergenmerking i kantiner – en viktig praksis for matsikkerhet 

Matallergier er en alvorlig bekymring for mange. Riktig merking av allergener er derfor avgjørende for å sikre trygg mat for alle. Vi i Insider betjener et mangfold av kunder med ulike matbehov i våre kantiner. Det er derfor viktig at allergenmerkingen er tydelig, og lett å forstå.  

I henhold til norsk regelverk skal matvarer som inneholder ingredienser som kan utløse allergiske reaksjoner, alltid merkes. Dette inkluderer de 14 vanligste allergenene som alltid skal være tydelig angitt på allergenkortene.  

For å gjøre dette så tilgjengelig som mulig for våre ansatte, har vi laget allergenkort som skal brukes i alle våre kantiner.

Allergenkortene, stativ til kortene og mer kan bestilles i InsiderButikken fra og med uke 19.  

Disse kortene gir en enkel oversikt over hvilke allergener som kan være til stede i ulike retter, eller produkter som tilberedes i våre kantiner.  

– Å unnlate å merke allergener kan føre til uheldige helsemessige konsekvenser for våre kunder. Det kan også resultere i alvorlige konsekvenser fra Mattilsynet dersom de skulle komme på inspeksjon, forteller Kenneth Foss, fagkoordinator for mat og drikke i Insider Facility Solutions.  

Vi oppfordrer alle ansatte som er involvert i matlagingen til å være nøye med å sjekke ingrediensene i produktene de bruker, og sørge for at allergenmerkingen er korrekt. Dette gjøres enkelt ved å lese ingredienslisten, der alle allergener skal være tydelig uthevet, for eksempel i fet skrift. 

Slik skal allergenene merkes

For å gjøre prosessen så enkel som mulig, er allergenkortene utformet for enkel bruk. Ved å krysse av for de relevante allergenene på kortene, sikrer vi at våre ansatte enkelt kan identifisere hvilke allergener som er til stede i ulike retter. Det er også viktig å merke seg at hvert enkelt produkt eller matrett skal ha sitt eget allergenkort. Dette er for å sikre at informasjonen blir så nøyaktig som mulig. 

Videre, dersom det forekommer allergener som nøtter eller gluten i en rett, er det viktig å spesifisere hvilke nøtter som inkluderes, samt hvilket kornslag som brukes. Dette gir våre gjester en detaljert forståelse av innholdet i matrettene de får servert.  

For de som ønsker mer informasjon eller ønsker å dykke dypere ned i regelverket knyttet til allergenmerking, oppfordrer vi å besøke Mattilsynets hjemmesider via denne lenken.  

Vi tror på åpenhet og tilgjengelighet når det gjelder mattrygghet. Dermed forplikter vi oss til å opprettholde de høyeste standardene for våre gjesters helse og velvære.  

/Kilde: mattilsynet.no 

Tags:

Frida Moen

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Flere artikkler